друкувати


Україна ініціювала перегляд умов торгівлі з ЄС на 10 років

6 жовтня 2017, 09:19

Україна ініціюватиме аналіз можливого розвитку умов торгівлі з Європейським Союзом на 10 років та перегляду умов доступу на ринки, митний союз та інші можливі додаткові механізми. Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що Україна приєднається до Пан-Євро-Мед із січня 2018 року: всі деталі в одній інфографіці.

Микольська нагадала, що з 1 жовтня вже набули чинності додаткові торговельні преференції ЄС для України, а тому на часі — нові завдання.

За її словами, з европейськими партнерами говорили і про створення системи підтримки експорту в Україні, яка включатиме, також, інституцію з підтримки та просування експорту, експортно-кредитне агентство та комплексний веб-портал для експортерів.

Ми будемо ініціювати аналіз можливого розвитку наших умов торгівлі з Європейським Союзом на 10 років (форсайт) та перегляду умов доступу на ринки, митний союз та інші можливі додаткові механізми», — написала Наталія Микольська за підсумками ІІ засідання Комітету асоціації Україна—ЄС в торговельному складі.