друкувати


В Україні бум інтересу до дронів

8 жовтня 2017, 09:24

Зараз в Україні бум інтересу до дронів. Навіть дрібні фермерські господарства, які мають 10 га, цікавляться такими сучасними технологіями. Про це повідомляє Kurkul.com.

Нагадаємо, що компанія «Миронівський хлібопродукт» (МХП) інвестуватиме кошти у розвиток цифрового сільського господарства.

За словами керівника відділу розробок компанії MegaDrone Валерія Євтушенка, минулого року зацікавленість проявляли лише агрохолдинги. Цього ж року інтерес до техніки значно зріс із боку дрібних фермерів.

«Їх цікавить не придбання дронів, а саме послуги компанії. Вони замовляють обприскування полів, внесення трихограми чи обмірювання полів за допомогою дронів», — пише видання, присутнє на VI Міжнародному форумі АГРОПОРТ Схід Харків 2017.

Довідково: Згідно зі статистикою, загальна світова вартість ринку дронів для бізнесових рішень оцінюється у $127 млрд, з яких на АПК припадає $32,4 млрд.

Досі основною перешкодою в сільському господарстві була велика площа оброблюваних земель і низька ефективність контролю за посівами. Сьогодні технологія безпілотних літальних апаратів пропонує велику різноманітність можливостей застосування за відносно низькою ціною. Крім того, дрони можуть бути інтегровані на всіх етапах виробництва.