друкувати


Україна приєдналася до єдиного цифрового ринку ЄС

6 жовтня 2017, 07:14

5 жовтня Україна першою зі Східного партнерства приєдналася до єдиного цифрового ринку ЄС. Про це повідомив народний депутат Олексій Мушак на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, в Україні відкрили базу даних власників усіх компаній.

У Європейському Союзі 2014 року було прийнято рішення створити єдиний цифровий ринок. Для цього ухвалено директиву 910/2014 «Щодо електронної ідентифікації та довірчих послуг для цілей електронних транзакцій на внутрішньому ринку».

Тож 5 жовтня Україна першою зі Східного партнерства гармонізувала своє законодавство у цій сфері.

За словами Мушака, в першу чергу українські підприємства отримують можливість підписувати електронні договори з компаніями з країн-учасниць Світової організації торгівлі.

До побачення, пересилко макулатури через DHL. Тепер, згідно зі статтею 14-ї директиви, Україна має змогу почати перемовини про взаємне визнання електронних довірчих послуг. З українським електронним підписом через планшет можна буде підписувати угоди в Європі. Як купувати будинок на Французькій Рів'єрі, так і подавати документи в магістратуру європейського університету. Вже не кажучи про можливість доступу до цифрового ринку обсягом у десятки мільярдів євро», — пояснює нардеп.

Він додає, що значно спроститься і стане доступнішим електронний документообіг. Українські компанії також зможуть усі свої домовленості перевести в електронний формат.

Знову ж, закон дає підґрунтя для активного запровадження Mobile ID та Bank ID. Це повторення передового скандинавського досвіду. Як українські банки, так і мобільні оператори вже давно готові до цього. Але, звичайно, попереду ще багато робити. І безповоротний початок уже покладено», — підсумовує Олексій Мушак.