друкувати


Юрій Косюк озвучив три пріоритети у розвитку МХП

5 жовтня 2017, 13:21

Компанія «Миронівський хлібопродукт» планує робити ставку на IT-технології та «зелену» енергетику, а питання нарощення земельного банку відійде на третє місце. Про це під час Київського Міжнародного економічного форуму розповів власник компанії Юрій Косюк.

Нагадаємо, що МХП запускає акселератор Аграрних інновацій спільно з Radar Tech.

«Агросектор — площадка для розвитку ІТ-індустрії, бо є великі кейси, розумні люди, яким можна продавати нові ідеї. Ми, зі свого боку, скрізь, де працюємо, відкриваємо різні «інкубатори», де можна реалізовувати нові цікаві ІТ-бізнес ідеї. Я хочу, щоб МХП став бізнес-інкубатором, де люди,  якщо хочуть створити щось сучасне, прогресивне нове, могли б це зробити. Ми відкриті, і ви можете прийти та спробувати втілити такі проекти та створити продукти, а якщо вони нам підійдуть, можемо їх купити. У нас є для цього люди, гроші й апетит», — каже він.

Щодо земельного банку, він заперечив інформацію про те, що МХП ганятиметься по ринку з великим бажанням наростити обсяги. Хоча раніше повідомлялося, що компанія збльшить зембанк протягом трьох років до 500 тис. га.

Світ змінюється — і ми разом із ним. Раніше говорили про земельний банк, а тепер — про ефективність. Ми не будемо бігти стрімголов туди, куди всі біжать. Якщо вигідніше буде інвестувати у зелену енергетику, то будемо це робити і йти саме туди. Ми кажемо про те, що нас інтерес визначається дохідністю на інвестицію. Збільшення зембанку — сьогодні менш інвестиційно приваблива ідея, тож це питання №3 для нас. Воно не стоїть на першому місці», — каже він