друкувати


На підтримку кооперації виділяють більше коштів, ніж потрібно

5 жовтня 2017, 11:18

На розвиток фермерства у 2018 році уряд виділив фермерам 1 млрд грн, однак 50% із цієї суми піде на підтримку кооперативів. Чи справедливий такий розподіл, розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань фермерства Віктор Шеремета в ексклюзивному бліц-інтерв’ю AgroPolit.com.

Нагадаємо, що в червні цього року Міністерство аграрної політики та продовольства України ввело посаду заступника міністра з підтримки фермерства. 4 жовтня Кабмін призначив Віктора Шеремету на цю посаду. Два тижні тому тижня AgroPolit.com анонсував його призначення із посиланням на свої джерела.

За словами замміністра, сьогодні кооперація не потребує таких коштів, адже дійсно працюючих кооперативів насправді мало.

У мене є щодо цього великі сумніви. На мою думку, понад 50% варто було б дати фермерам, а те, що залишиться, скерувати на розвиток кооперативного руху. А вже у 2019 році суму можна ділити 50 на 50. Я вносив по цій темі свої пропозиції», — розповів Шеремета.

І додав, що наразі найбільшої підтримки потребують тваринники та садівники.

Підтримка важлива там, де відбуваються найбільш трудомісткі та затратні процеси. Левова частка підтримки буде йти через Держфонд підтримки фермерів. Уже сьогодні створено обласні та державні комісії. До них фермери зможуть подати заявки, відповідно до критеріїв, і на конкурсних засадах отримати кошти. Та є певні пріоритети», — підсумував Віктор Шеремета.