друкувати


МХП запускає акселератор Аграрних інновацій спільно з Radar Tech

4 жовтня 2017, 21:35

Агрохолдинг «Миронівський хлібопродукт» спільно з Radar Tech запускає аграрний акселератор. Про це повідомила співзасновник Radar Tech Юлія Порошенко на фіналі корпоративного телеком-акселератора 2.0 Radar Tech, який реалізовується за підтримки «Київстару», передає кореспондент AgroPolit.com.

«Задумуючи розробку Radar Tech, ми мали на меті створити технологічний «кластер», який буде об’єднувати галузеві акселератори. Сьогодні я рада анонсувати, що ми запускаємо новий акселерат аграрних інновацій. Нашим партнером у цьому проекті є компанія «Миронівський хлібопродукт». Існує стереотип, що аграрна галузь не дуже сучасна і не любить інновації. Ми хочемо заперечити цей міф, пропонуючи наш новий проект. Є багато країн, які не володіють земельними ресурсами, у них погані погодні умови, але вони стали лідерами на ринку продовольства. І сталося це завдяки впровадженню сучасних інновацій. Я зараз говорю про такі країни, як Ізраїль, Норвегія, Нідерланди, Ісландія. Уявіть, яких результатів ми зможемо досягти в Україні, за умов, якщо інновація буде інтегрована у галузь», — зазначила вона у виступі.

За її словами, МХП обрали невипадково.

Я рада, що ми працюємо із МХП ще й тому, що це вертикально-інтегрований холдинг із повним циклом виробництва. Таким чином, у нас буде широкий спектр застосування наших інновацій. У недалекому майбутньому, маючи телефон, людина зможе керувати фермою, вимірювати вологість землі, стан поля. Якщо не боятися впроваджувати щось нове, це стане реальністю. Ми відберемо 25 команд, які пройдуть в акселерацію. Із них ми виберемо 10, які підуть на повноцінну акселерацію. Переможці матимуть змогу співпрацювати із компанією МХП», — пояснила вона деталі проекту.

За словами представника від компанії МХП Ксенії Прожогіної, компанія має дві мети участі в проекті.

Перша — інновації швидше народжуються у стартапах, аніж у корпораціях. Але в останніх є всі ресурси для того, щоб сприяти розвитку нових продуктів. Ми великі і трохи повільні в плані змін. Але рішення підтримати цей динамічний інноваційний проект прийняли негайно. Друга ідея — ми, інтегрально-вертикальний холдинг, хочемо, щоб подібні проекти не лише тут створювалися, а й сприяли тому, щоб наша українська талановита молодь, залишалася в Україні, ставши частиною цих стартапів. Тому ми готові інвестувати», — пояснила вона.