друкувати


Українській яловичині та м’ясу ВРХ «топчуть стежку» до Туреччини

4 жовтня 2017, 16:43

Україна найближчим часом надасть детальну інформацію про потенційних експортерів яловичини та ВРХ Туреччині для запуску експорту цієї продукції. Про це повідомила прес-служба Асоціації тваринників України (АТУ) після робочої зустрічі в Офісі торгового радника при посольстві Турецької Республіки за участі торгового радника Турецької республіки Хайдара Кочака.

Як сказано у прес-релізі, предметом зустрічі є налагодження експорту великої рогатої худоби живою вагою та м’яса яловичини до Туреччини. Даній зустрічі передувало офіційне звернення до Асоціації тваринників України від посольства Турецької Республіки.

 

Сьогодні серед українських виробників ВРХ є велика зацікавленість у експорті продукції до Туреччини — потужного споживача яловичини. Наші підприємства мають усі технічні та економічні можливості для експорту значних обсягів продукції… Єдиною перешкодою для експорту ВРХ до Туреччини сьогоднішні залишається відсутність узгодженого ветеринарного сертифікату з карантинування тварин», — розповів перший заступник Держпродспоживслужби Андрій Жук.

За його словами, Україна є благополучною з погляду епізоотичної ситуації у напрямі ВРХ.

Під час розмови з турецьким торговим представником було домовлено, що АТУ найближчим часом надасть детальну інформацію про наших експортерів яловичини, їхні потужності та можливості, а також дані про відсутність перешкод для узгодження ветеринарного сертифікату у зв’язку із благополучним статусом України з погляду здоров’я ВРХ. Дана інформація стане основою звіту пана Хайдара Кочака про можливості щодо експортування української продукції ВРХ до найвищих представників влади Туреччини, який буде передано ним у найкоротші строки», — сказано у прес-релізі асоціації.

Голова АТУ Ірина Паламар розповіла, що тепер очікують на приїзд офіційної делегації від Туреччини для узгодження ветеринарних сертифікатів і підписання відповідних договорів.

Впевнена, що вже найближчим часом в українських виробників яловичини з’явиться потужний і серйозний імпортер, що стане вагомим поштовхом для розвитку скотарства в Україні», — прокоментувала вона зустріч.