друкувати


Верховна Рада ухвалила пенсійну реформу

4 жовтня 2017, 12:06

Верховна Рада України ухвалила пенсійну реформу, «за» проголосували 288 народних депутатів, дві фракції від голосування утримались. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради України.

Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» передбачається удосконалити солідарну систему пенсійного страхування, звільнити її від невластивих видатків; диференціювати розміри пенсій залежно від набутого страхового стажу та отриманого заробітку; впровадити єдині підходи до обчислення пенсій.

Законом також передбачено:

Законом також запроваджується низка заходів у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування, щодо збору та обліку єдиного внеску, соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, від нещасного випадку на виробництві та професійних захворювань, на випадок безробіття, а також у сфері зайнятості населення.

У Законі враховано пропозиції, схвалені постановою Верховної Ради України за результатами розгляду законопроекту в першому читанні, щодо:

Окремо доручається уряду до 1 листопада поточного року подати на розгляд Верховної Ради України законопроект щодо перерахунку пенсій військовослужбовців із урахуванням оновленого грошового забезпечення.

Проект Закону зареєстровано за №6614