друкувати


Роботу урядової антирейдерської комісії хочуть звести нанівець — точка зору

4 жовтня 2017, 11:00

Роботу антирейдерської міжвідомчої урядової комісії намагаються зробити неефективною. Таку точку зору висловила за підсумками другого засідання Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств голова ГО «Бізнес Варта» Ольга Матвіїва.

Нагадаємо, що цю комісію створили 4 вересня 2017 року. Раніше в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com Матвіїва розповіла про факти аграрного рейдерства, котрі все більше накривають Україну.

Вона нагадала, як відбувалося перше засідання.

«15 вересня 2017 року відбулося перше засідання. Ми подали 3 справи: завод плюс два фермерські господарства. Було емоційно. Петренко рябів-червонів (напевно, бачив вину своїх підлеглих і свою), заступник Луценка навіть зізнався, що існує практика «спускати справи на низ», аби там їх закрити тихенько. Пообіцяв втрутитися й на рівні генпрокуратури, все розслідувати і так далі. Обіцянки оперативного реагування в міру необхідності, регулярних щотижневих засідань, надання проміжних звітів... Ми вийшли окриленими», — пише вона на свій сторінці у Фб.

Однак за два тижні роботи ефекту нуль.

Досі немає навіть протоколу ще від першого засідання. Ледь домоглися сьогоднішнього засідання. Нема звітів про поставлені завдання на минулій зустрічі. Нема притягнених до відповідальності. Рейдери в реєстрах лише юридично. На території підприємств — фізично. Десь розкрадається майно, десь відчужується. Десь уже скосили все, що можна... Друге засідання о 18.00 год. Прийняли на розгляд лише 1 справу — ПАТ «Хорол» (завод дитячого харчування, Полтавщина). До слова, одним із учасників інтелектуальної рейдерської схеми захоплення цього підприємства є колишній адвокат, а зараз — новоспечений суддя Верховного суду. Вітаю нас із таким суддею!», — написала голова ГО.