друкувати


Що поляки купують в Україні?

4 жовтня 2017, 14:13

Споживчий ринок іншої країни та ціни на продукти добре характеризує те, що купують іноземці в Україні. Польське видання Monitor Wolinski запитало у поляків, що ж вони привозять з України. Генеральний директор Асоціації Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook оприлюднив список найпопулярніших товарів.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, скільки коштує сік у різних країнах.

Як з’ясувалося, це передусім підакцизні товари, а саме алкоголь, тютюн і пальне, вартість яких через акцизи все ще вища у Європі. Вони також із задоволенням купують українські солодощі — цукерки, печиво та торти.

До того ж, переважним попитом користуються солодощі на вагу, чого немає в ЄС. Такої продукції, як халва, козинаки та смажене насіння, у сусідів взагалі не знайти, тому поціновувачі можуть знайти їх тільки у нас.

Такі солоні закуски до пива, як сухарики, не виробляються в Польщі, тому теж закуповуються про запас. Це стосується також рибних снеків — кальмарів та сушеної риби. Популярними є чай і львівська кава», — пише директор Асоціації.

І додає, що суто українські соуси, такі, як гірчиця, хрін та деякі види майонезу також користуються попитом. Цікавляться поляки й українською косметикою, яка вироблена з натуральних інгредієнтів і трав.

Якщо підсумувати вподобання поляків, то виявиться, що це або підакцизна продукція, або продукти, яких немає в Польщі, або продукти з ностальгічними радянськими смаками», — підсумовує Олексій Дорошенко.