друкувати


Світовий банк закликав уряд пришвидшити запровадження земельної реформи

4 жовтня 2017, 15:11

Світовий банк закликав український уряд пришвидшити запровадження земельної реформи. Про це повідомила директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен під час презентації нового економічного огляду та макроекономічного прогнозу для України.

Нагадаємо, що Світовий банк розраховує на прийняття земельної реформи в Україні цієї осені. А Сату Кахконен, в одному зі свої блогів зазначила, що земельна реформа збільшить ВВП України на 15%.

Вона наголосила, що приємно відзначити, які кроки уряд зробив для того, щоб вирішити це питання, й було оголошено, що земельна реформа стане пріоритетом для уряду на майбутнє.

Це та реформа, яка піде на користь усім громадянам України. Тому вважаємо, вона є невідкладною. І це потрібно робити зараз, щоб мораторій було знято з 1 січня 2018 року», ‒— наголосила директор Світового банку у справах України.

Вона зазначила, що створення прозорого ринку землі — це один із основоположних кроків, який Україна могла б зробити протягом декількох наступних місяців для того, щоб стимулювати економічне зростання.