друкувати


Українські аграрні експортери поїдуть до Індії

2 жовтня 2017, 19:17

Українська зернова асоціація запрошує українські компанії аграрного сектору відвідати Республіку Індія з метою налагодження бізнес-зв’язків і відкриття нових можливостей, ринків збуту та шляхів розвитку для українських експортерів. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Зокрема, в лютому 2018 року УЗА проведе для українських аграрних експортерів бізнес-захід у м. Мумбаї (Індія), куди буде запрошено індійських імпортерів, представників уряду, організації та компанії, котрі зацікавлені в імпорті сільськогосподарської продукції з України.

Під час заходу будуть організовані прямі бізнес-зустрічі українських експортерів та індійських імпортерів аграрної продукції, зокрема зернових, олійних і бобових культур, круп, продуктів переробки зерна, фруктів та овочів тощо.

Завдяки надзвичайно високому темпу зростання кількості споживачів та досить низьким темпам розвитку виробництва, індійський ринок є одним із найперспективніших ринків збуту для українських виробників та експортерів. Так, відповідно до статистичних даних, в Індії невпинно зростає кількість населення, лише за 2017—2018 роки приріст населення прогнозується на рівні 25—30 мільйонів чоловік, що, безсумнівно, збільшить попит на харчові продукти, серед іншого й на зернові та олійні культури.

Компанії цієї країни зацікавлені у збільшенні обсягів імпорту української продукції, зважаючи на постійне збільшення внутрішнього споживання продукції агросектору. Наприклад, у середньому внутрішнє споживання кукурудзи в Індії зростає на 4%, а імпорт бобових зріс на 5% — до 6,1 млн т у 2016/17 МР. Водночас імпорт пшениці у наступні роки буде продовжувати коливатися на рівні близько 5 млн. т. Окрім того, внутрішній попит на олію зростає приблизно на 7% щороку (імпорт зростає на 1 млн т щороку).