друкувати


В Україні будують потужний крохмальний завод

2 жовтня 2017, 13:50

У Чернігівській області будують вже третій крохмальний завод, що дозволить регіону стати найбільшим центром виробництва картопляного крохмалю в Східній Європі. Про це повідомляється на сайті Чернігівської ОДА.

Нагадаємо, що в Україні вже відкрили завод із виробництва меду.

Чернігів стає центром переробки картоплі. У регіоні вже працюють два крохмальні заводи, а у вересні 2018 року запрацює третій. Новий завод  будується за технічної підтримки датської компанії SiccaDania і стане одним із найсучасніших виробництв у Європі.

Директор ПБП «Вимал» Сергій Самоненко розповів, що запуск нового крохмального заводу збільшить загальну виручку виробників картоплі України більш ніж у 10 разів, а подальші плани щодо випуску картопляного протеїну та харчових волокон дозволять поглибити переробку картоплі й отримувати продукцію зі ще більшою вигодою, як для виробників картоплі — учасників проекту, так і для підприємства.

На новому заводі для рафінації крохмалю передбачені роздільні лінії гідроциклонів — для великих і дрібних зерен, що дозволить не тільки отримати крохмаль найвищої якості, а й дасть можливість фракціонувати крохмаль і пропонувати продукцію з великою або дрібною фракцією, тим споживачам, які мають потребу в цьому, а також у майбутньому виробляти модифікований крохмаль на основі зерен дрібної фракції.

Також на новому заводі планується випускати фармацевтичний крохмаль і спеціальний крохмаль для дріжджових виробництв.

Після запуску крохмального виробництва в 2018 році, ми плануємо у 2020-му запуск заводу, який отримуватиме протеїн із картопляного соку, вироблятиме сухі картопляні волокна та рідке органічне добриво. Картопляний технічний протеїн є високоліквідним кормовим білком, а харчовий протеїн — відмінною сировиною для харчової промисловості. Картопляні харчові волокна — здоровий продукт, попит на який постійно зростає. Рідке органічне добриво — концентрований картопляний сік, який містить усі необхідні поживні елементи в біодоступному вигляді», — підсумовує засновник ПБП «Вимал» Віктор Лазар.

Довідково: приватне багатопрофільне підприємство «ВИМАЛ» складається з чотирьох підрозділів бізнесу, а саме: «Вимал-крохмаль», «Вимал-АГРО», «ВИМАЛСПЕЦБУД» та «ВИМАЛ-АВТО».

Свою першу продукцію — картопляний крохмаль — крохмальний завод випустив у вересні 1994 року. У 2009 році на підприємстві впроваджено стандарт ISO 9001: 2009 на систему управління якістю, підприємство також відповідає міжнародним нормам сертифікації HACCP.