друкувати


Україна та Республіка Кенія планують двосторонню торгівлю сільгосппродукцією

29 вересня 2017, 18:01

 

Днями відбулася зустріч представників Мінагрополітики з кенійськими колегами в Міністерстві сільського господарства тваринництва та рибальства Республіки Кенія за участі Євгенія Цимбалюка, Надзвичайного та Повноважного Посла України в Республіці Кенія. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Зустріч відбулася в рамках робочого візиту української делегації до Кенії.

Метою зустрічі було напрацювання практичних механізмів налагодження дієвої співпраці між Україною та Кенією. Крім того, кенійська сторона висловила зацікавленість у обміні досвідом у галузях рослинництва, тваринництва, рибного господарства, у сфері беспечності харчових продуктів, а також в органічному виробництві.

Під час зустрічі сторонами було обговорено можливості України в забезпеченні продовольчої безпеки Кенії, зокрема щодо постачання українських зернових до Республіки Кенія.

За результатами зустрічі сторони домовилися підготувати двосторонній міжвідомчий документ, який передбачатиме здійснення заходів щодо розвитку двосторонньої торгівлі продукцією сільського господарства, обміну досвідом та інформацією за галузями, а також співпрацю у науково-дослідній сфері сільського господарства.