друкувати


Мін’юст опублікував список недобросовісних реєстраторів

28 вересня 2017, 14:34

Міністерство юстиції на своєму офіційному сайті почало публікувати прізвища реєстраторів та нотаріусів, яким анульовано або обмежено доступ до державних реєстрів зі вказанням терміну такого обмеження. Про це повідомляє прес-служба Мін’юсту.

Раніше повідомлялося, що вирішити проблему рейдерства допоможе нове покарання для реєстраторів, а Держгеокадастр, Мін’юст та депутати подали свої пропозиції до антирейдерського закону.

За словами заступника міністра юстиції з питань державної реєстрації Олени Сукманової, така практика сприятиме відкритості та прозорості діяльності міністерства, а також убезпечить людей від звернення до недобросовісних реєстраторів.

Сукманова зазначила, що зараз став доступним повний масив інформації, а саме — початок перевірки та результат після її закінчення.

Ознайомитися з повним переліком реєстраторів та нотаріусів можна за посиланням: https://minjust.gov.ua/spysok-der-reest-ta-not

На сайті Мін’юсту можна знайти інформацію про те, коли й на скільки їх відключили від реєстру чи повністю анулювали доступ.

Це дає можливість самим реєстраторам контролювати свій доступ до реєстру, а також убезпечить їхніх клієнтів від потрапляння у неприємну ситуацію», — підсумувала Олена Сукманова.