друкувати


Чого очікувати аграріям від реформування фіскальної служби?

28 вересня 2017, 14:03

Міністерство фінансів і Державна фіскальна служба визначили 10 першочергових ініціатив у рамках реформи податкової, які повинні бути реалізовані протягом наступних двох місяців. Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів.

За словами міністра фінансів Олександра Данилюка, насамперед потрібно реалізувати ініціативи, які полегшать взаємодію платників податків із державою. Зокрема, потрібно поліпшити роботу сервісів, максимально автоматизувавши процеси всередині ДФС.

«Ми провели ретельний аудит ІТ-структури служби й визначили, як саме це зробити. Передусім, вдосконалюватимемо сервіси та максимально розширюватимемо функціонал електронного кабінету платника», — уточнив міністр фінансів.

Окрім цього, протягом наступних двох місяців повинні бути реалізовані наступні ініціативи:

Раніше робоча група з реформи ДФС протягом шести тижнів діагностувала основні функції та сервіси податків. У результаті визначено чотири головні напрямки, якими необхідно займатися в короткостроковій перспективі. Йдеться про: обслуговування платників податків, податкові перевірки, погашення боргу та роботу з персоналом.

Нагадаємо, в кінці червня ДФС і Мінфін дали старт реформі. Її головна мета ‒ зменшити рівень корупції та перетворити ДФС в сервісну службу. До процесу реформи залучені консультанти міжнародної консалтингової компанії.

Крім того, Кабінет Міністрів у наступному році пропонує збільшити витрати для Державної фіскальної служби до 11,8 млрд грн. Це на 45% більше, ніж було передбачено на 2017 рік.

Ці кошти дозволять продовжувати реформування служби й забезпечити зарплати для співробітників гідного рівня», — заявляв раніше виконувач обов'язків голови ДФС Мирослав Продан.