друкувати


Яким чином розподілятимуть фінансову підтримку фермерським господарствам?

29 вересня 2017, 07:11

Згідно із Концепцією розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації на 2018—2020 роки, визначено пріоритетні напрямки підтримки фермерських господарств. Про це йдеться у Концепції, опублікованій на сайті Кабінету Міністрів.

Нагадаємо, що 27 вересня на сайті Кабінету Міністрів було опублікованао Концепцію розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації на 2018—2020 роки.

У пріоритеті визначено стимулювання нарощування обсягів сільськогосподарської продукції з високою доданою вартістю та залучення інноваційних продуктів і технологій фермерськими господарствами. Серед першочергових завдань — розвиток дієвих кредитно-фінансових механізмів і впровадження нових фінансових інструментів підтримки фермерства.

Згідно з Концепцією, планується:

Механізми, які пропонується застосувати під час надання державної фінансової підтримки фермерським господарствам і сільськогосподарським кооперативам:

Такі засади сприятимуть розвитку малого та середнього бізнесу на селі, створенню нових або розширенню наявних виробничих потужностей і робочих місць у сільській місцевості.