друкувати


Названо основні перепони для ведення бізнесу в Україні

28 вересня 2017, 07:13

Сьогодні в Україні є безліч перепон для ведення бізнесу, які потребують негайного вирішення.  Про це заявив голова сектору «Сільське господарство», Офісу ефективного регулювання Андрій Заблоцький під час круглого столу «Український ринок зерна: ефективне регулювання для світового лідерства» у Києві.

Представник офісу зазначив, що основними проблемами є незахищеність інтересів, корупційні ризики при перевезенні зерна автотранспортом.

«Також проблему створює відсутність реалізації заходів економічного стимулювання. Крім того, відсутнє взяття проб та зразків товарів», — розповів Заблоцький.

Він додав, що перепоною ведення бізнесу також є відсутність розвитку річкової логістики та неефективність розвитку залізничних перевезень.

За словами експерта, для вирішення проблем потрібно привести у відповідність норми ЗУ «Про зерно та ринок зерна в Україні» до ЗУ «Про метрологію та метрологічну діяльність», затвердити регламент зберігання зерна та вдосконалити законодавство в частині складського зберігання.

Крім цього, потрібно вирішити питання арбітражу з якості зерна шляхом уповноваження відповідних лабораторій, делегування повноважень приватним лабораторіям. Також необхідно внести зміни до законодавства та розробити нові шляхи розвитку в сфері розвитку страхових послуг с/г продукції». І наостанок: розробити стандарт зерна відповідно до сучасного стандарту ЄС», — підсумував Андрій Заблоцький.