друкувати


IFC готує новий проект для українських аграріїв

27 вересня 2017, 13:17

Міжнародна фінансова корпорація IFC готує на наступний рік новий проект для сільського господарства України. Про це повідомила голова українського представництва Міжнародної фінансової корпорації (IFC) Олена Волошина в ексклюзивному коментарі AgroPolit.com під час щорічного Інвестиційного форуму міста Києва, який відбувся 26 вересня.

Нагадаємо, що аграрні розписки, як один із інструментів фінансування, можуть стати доступними для дрібних фермерів на території всієї України вже наступного року. Використання аграрних розписок в Україні також поступово розширять на сільгоспвиробників, які займаються тваринництвом.

На 2018 рік в IFC заплановано новий проект для сільського господарства. Чого саме очікувати — поки тримають в таємниці. Але діляться, що проект стосуватиметься підвищення конкурентоспроможності українських виробників.

Можливо, він не охопить усієї України. Буде націлений, здебільшого, на певні сектори. Наразі ми маємо структурувати цей проект, потім знайти партнерів-донорів. Після нового року буде відомо трохи більше», — підсумувала Олена Волошина.  

Нагадаємо, що раніше IFC інвестували в М.В. Карго $37 млн на будівництво зернового терміналу. До цього міжнародна корпорація інвестувала в "Нібулон" до $50 млн на реалізацію інвестиційної програми та рефінансування кредитних ліній. Крім того, ПАТ «Аграрний фонд» розглядає варіант використання аграрних розписок.