друкувати


Український агросектор може працювати без дотацій — IFC

26 вересня 2017, 16:38

Українське сільське господарство може функціонувати без дотацій і бути при цьому конкурентоспроможним. Таку точку зору висловила голова українського представництва Міжнародної фінансової корпорації (IFC) Олена Волошина в ексклюзивному коментарі AgroPolit.com під час щорічного Інвестиційного форуму міста Києва, який відбувався 26 вересня.

Нагадаємо, що на пряму підтримку АПК у проекті бюджету 2018 року закладено 6,3 млрд грн, з яких безпосередньо на фермерство — 1 млрд грн. На розвиток фермерських господарств віддадуть 1 млрд грн, 2 млрд грн — на бюджетні дотації.

За словами Волошиної, IFC, будучи підрозділом Всесвітнього банку, взагалі не надто підтримує будь-які форми дотацій, субсидій.

Тим більше, що українське сільське господарство може функціонувати і без дотацій, і бути конкурентоспроможним», — зазначила вона.

Голова українського представництва додала, що між тим, сільське господарство підтримується у той чи інший спосіб в усьому світі.

Питання в тім, що держава має визначитися щодо того, кого вона хоче підтримувати. Мабуть, є сенс підтримувати невеликі фермерські господарства певним чином», — підсумувала Олена Волошина.