друкувати


В аграрному комітеті немає жодного законопроекту від Аграрної партії

25 вересня 2017, 16:12

В аграрному комітеті немає жодного законопроекту авторства Аграрної партії. Про це заявив народний депутат України, заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин ВРУ Олександр Бакуменко в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com.

Нагадаємо, що 22 вересня на засіданні політради зі списків АПУ виключили двох членів — народних депутатів Леоніда Козаченка та Олександра Бакуменка.

За словами Бакуменка, усі розмови Скоцика про те, що він щось робить і пропонує, — казки.

«З аграрним комітетом активно співпрацюють національні асоціації товаровиробників, експерти. Разом із ними та урядом розробили механізм підтримки АПК на 5 років і заклали в бюджет 1% від ВВП АПК. Також у проекті бюджету 2018 року буде підтримано розвиток фермерства у розмірі 1 млрд гривень та прийнято урядом Концепцію розвитку фермерських господарств і сільськогосподарської кооперації на 2018—2020 роки. Це реальні дії парламенту та уряду, а не популізм, який так полюбляє Скоцик», — зазначає нардеп.

Раніше, народний депутат від БПП, ініціатор подання звернення 55 народних депутатів до  Конституційного суду про зняття мораторію на продаж землі Олексій Мушак заявляв, що Аграрна партія не має власної  концепції земельного ринку.

Заступник голови Комітету додає, що президія партії перестала бути аграрною, — суть змінили повністю.

Принцип формування — особиста відданість голові. Крім того, половина її керівного складу не має жодного стосунку до АПК. Я таких людей називаю «збитими льотчиками», які не зробили вагомого вкладу в розвиток країни, перебуваючи на керівних посадах, а зараз імітують процес реформування», — підсумував Олександр Бакуменко.