друкувати


Українська соняшникова олія збільшує прибутки країни

24 вересня 2017, 10:12

Експорт соняшникової олії в бутильованому вигляді збільшить прибутковість на 20%. Про це повідомляє віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Денис Красніков під час конференції «Високоолеїновий ринок: від ніші до сегменту», передає УАК

«У вітчизняних експортерів є чудова можливість збільшити прибутковість від експорту соняшникової олії. Для цього їм варто встановлювати прямі контакти з супермаркетами у США, зокрема і з дистриб'юторами, з метою поставок олії в бутильованої вигляді», — зазначив Красніков.

За оцінками експертів УСПП, реалізація соняшникової олії у фасованому вигляді в порівнянні з продажами наливом збільшить ціну продукту на 20% — з 0,84 євроцента до 1 євро/л.

При цьому, за словами експерта, важливо правильно визначити цільові ринки — де є хороша ціна, що дає високу додану вартість. А також вести активні переговори з дистриб'юторами і торговими мережами.

Що ж до національного бренду соняшникової олії, то, як вважає Красніков, на приватні бренди впливає бренд країни, тобто імідж України як торгового партнера. А для його поліпшення необхідне спрощення державного регулювання зовнішньоекономічної діяльності.