друкувати


Спецрежим був єдиною некорупційною програмою — точка зору

23 вересня 2017, 07:13

Спецрежим ПДВ був єдиною програмою в державі, яка не мала корупційних складових. Таку точку зору висловив депутат ВРУ Сергій Лабазюк під час виїзного засідання Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин у селі Трибухівці Тернопільської області, йдеться в матеріалі AgroPolit.com «Кислий присмак» українського садівництва — проблеми та реалії галузі».

За словами Лабазюка, раніше в країні були й інші програми підтримки, але вони не використовувалися в повному обсязі.

«Минулого року, коли стояло питання змін до Податкового кодексу, було болісна ситуація втрати спецрежиму для аграріїв. Ті програми, які були, — не до кінця задовольняли аграріїв, не всі мали змогу ними скористатися. А спецрежим був єдиною програмою в державі, яка не мала корупційних складових. Нею користувалися всі без винятку аграрії. Це давало змогу користуватися ПДВ. Те, що не сплачувалося і залишалося, йшло на розвиток виробництва», — наголосив депутат.

Також він додав, що до цих проблем додалися й проблеми логістики.

Залізничними вагонами ми не забезпечені. Відповідно, немає змоги вчасно вивезти продукцію, завдяки якій отримується як гривня, так і валюта, і втілити комерційні проекти», — підсумував Сергій  Лабазюк.