друкувати


Юрій Косюк купує польську компанію «Exdrob»

22 вересня 2017, 12:22

ПАТ «Миронівський хлібопродукт» хоче увійти на польський ринок, купуючи «Exdrob», який останнім часом зазнавав великих збитків. Про це повідомило «Польське радіо».

Раніше AgroPolit.com, посилаючись на своє джерело, повідомляв про наміри власника МХП придбати завод у Польщі. Співрозмовник зазначав, що у планах компанії — налагодити виробництво м'ясних напівфабрикатів для європейського ринку.

Нині стала відомою назва компанії.

«Дешева українська курятина засипає Європейський Союз і змушує потіснитися нас, євросоюзного лідера на цьому ринку, — ця перспектива змушує непокоїтися польських птахівників. Такі побоювання підігріваються черговими спрощеннями для України у торгівлі з ЄС. Тим часом, українці динамічно входять до Європи іншим шляхом — через місцевих виробників», — пише газета «Puls Biznesu».

Довідково: «Миронівський хлібопродукт» є найбільшим виробником курятини в Україні. За оцінками компанії, «МХП» займає 55% вітчизняного ринку курятини.

У 2016 році МХП запустив завод з переробки м'яса птиці в Нідерландах, інвестиції в проект становили 3,5 млн доларів. 2017 року компанія у співпраці з європейським дистриб'ютором заснувала м'ясопереробний завод у Словаччині. Обсяг інвестицій — близько 3 млн доларів.