друкувати


Закрите товариство об'єднання корупціонерів: що чекає на «Укрзалізницю»?

22 вересня 2017, 19:19

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що цього та наступного року в межах програми розвитку «Укрзалізниці» необхідно провести корпоратизацію, створити незалежну Наглядову раду для покращення якості управління, провести незаангажований конкурс, для того, щоби залучити незалежний якісний професійний менеджмент. Про це він заявив під час презентації у парламенті проекту Держбюджету-2018.

Нагадаємо, що «Укрзалізниця» випустила акції та підвищить вантажні тарифи на 23%.

«Я згоден із тим, що, фактично, десятиріччями «Укрзалізниця» формувалася як «закрите товариство об'єднання корупціонерів». І тому нинішні затримання (корупціонерів. – Ред.), вони не сьогоднішні, вони відбуваються вже принаймні останні декілька років… «Укрзалізниця» — це сотні тисяч працюючих людей, зокрема й управлінців, які є нечистими на руку», — наголосив Гройсман.

Він додав також, що «проблеми «Укрзалізниці» виникли не вчора, і не позавчора. І говорити, що в цьому винен Балчун (колишній очільник УЗ. – Ред.), було б абсолютно несправедливо.

Я вважаю, що за час його перебування на посаді були й негативні, і позитивні тенденції... Ми наведемо порядок в «Укрзалізниці». Зробимо це спільно з українським парламентом», — підсумував Володимир Гройсман.