друкувати


Саудівський принц став жертвою земельних шахраїв з України

21 вересня 2017, 12:23

Принц із Саудівської Аравії став жертвою земельних шахраїв з України. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Він купив кілька земельних ділянок у мальовничих куточках України за $500 тис., але лише через декілька років дізнався, що його ошукали аферисти. У ході розслідування було встановлено, що організатором злочинної схеми був марокканець, а допомагали йому українці.

Прокурор відділу столичної прокуратури Олена Ковальчук розповіла, що, ошукавши іноземця на півмільйона доларів, аферисти не збиралися зупинятися, а навпаки — планували виманити в нього ще $2,5 млн.

Голова Толокунської сільської ради Наталія Кальченко розповідає, що приїжджали арабські дипломати й шукали землю для посольства Саудівської Аравії. Вже планували, куди підуть кошти з оренди приміщення.

Як виявилося, іноземний інвестор купив землю, але на місці покупки знаходиться будинок сільського голови. Продав ділянку марокканець з українським паспортом, якого спіймали під час передачі грошей. Він дурив принца три роки. Допомагали йому українці, представляючись власниками та нотаріусами.

Кілька земельних ділянок принцу продали й у Львові. Одну в центрі, одну на березі Винниківського озера. Короновану особу планували ошукати на мільйони доларів. Встигли витягти $500 тис. Лише перекладачка, яка летіла з принцом, підказала, що в Україні діє мораторій на продаж землі, а тим паче — для іноземців», — йдеться в сюжеті.