друкувати


Мінтранс має намір розширювати співпрацю з Нідерландами ― прес-служба

18 березня 2016, 14:25

Міністерство інфраструктури України має намір розширювати ділове співробітництво з Нідерландами. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Сьогодні, 17 березня, керівник апарату Володимир Омелян та заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков взяли участь у робочій зустрічі з представниками ділових кіл Королівства Нідерландів. Захід відбувся в рамках візиту в Україну економічної місії, до складу якої входить близько 30 голландських компаній, що представляють галузі сільського господарства, продовольства, інфраструктури і логістики на чолі з міністром зовнішньої торгівлі та співробітництва Ліліану Плума.

У своєму зверненні до бізнесу представники міністерства інфраструктури зупинилися на стані реформування галузі і потенційно цікавих для голландських інвесторів проектах, а також розповіли про можливості розвитку бізнесу в Україні. Особливу увагу було приділено питанню реформування системи державних закупівель, яка з 1 квітня перекладається на електронні майданчики, що спростить доступ до співпраці з державними компаніями та установами інфраструктурної сфери.

«У поточному році ми очікуємо значне зростання експорту сільськогосподарської продукції, що поставляється переважно через українські порти, що вимагає збільшення потужностей. Тому ми вітаємо співпрацю з днопоглиблювальними компаніями з Нідерландів, які зацікавлені вийти на український ринок», ― підкреслив Омелян.