друкувати


Для аграріїв готують новий інформаційний проект із отримання державної допомоги

19 вересня 2017, 14:50

Наступного тижня Асоціація фермерів та землевласників України (АФЗУ) зустрінеться з дорадчою службою для формування просвітницької інформаційної карти щодо можливості отримання державної допомоги для виробників. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк під час брифінгу в Києві, передає кореспондент AgroPolit.com .

Нагадаємо, що Мінагрополітики презентувало низку навчальних відеороликів про те, як агровиробникам отримати державні дотації та компенсацію за покупку сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва.

За його словами, враховуючи недоліки минулого року, потрібно брати курс на інформаційне забезпечення аграрного сектору.

Думаю, в наступному році проблем з комунікацією не буде», — спрогнозував Мартинюк.

У свою чергу, генеральний директор Асоціації фермерів та приватних землевласників України Микола Стрижак зазначив, що нині потрібно, щоб селяни знали, яким чином вони можуть розвиватися.

Найкраще працює «базарне» радіо. Якщо хтось у районі дізнається, що інший отримав фінансову підтримку, то й інші будуть ходити до сільрад і дізнаватися про отримання допомоги», — наголосив він.

І додав, що коли концепція розвитку фермерства почне працювати у вигляді фінансової підтримки, то життя аграріїв покращиться.