друкувати


Мінагрополітики виключить вплив місцевих рад на проведення аукціонів

19 вересня 2017, 13:29

Нормативна грошова оцінка земель має зняти вплив районних та сільських рад на проведення земельних аукціонів. Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк під час брифінгу в Києві, передає кореспондент AgroPolit.com.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України пропонує у 2018 році провести загальнонаціональну (всеукраїнську) нормативну грошову оцінку земель сільськогосподарського призначення одночасно на всій території країни.

За словами Мартинюка, наразі стабільно виникають проблеми з проведенням аукціонів на землю.

Місцеві ради саботують затвердження нормативно-грошових оцінок, фактично унеможливлюючи проведення аукціонів. І поки це все вирішується, ці землі обробляються незаконно. Інколи цими ж самими представниками районних рад. Тому ми поставили за мету провести загальнодержавну нормативну грошову оцінку земель», — розповів він.

Перший заступник міністра додав, що передбачених бюджетом на 2018 рік коштів на проведення нормативної грошової оцінки земель повністю вистачить.

Відповідно до документу Бюджету-2018, на фінансування Держгеокадастру передбачено 1,4 млрд грн. А на земельну реформу закладені асигнування в сумі 452 тис. гривень.  5 тис. грн передбачено на картографічні роботи.