друкувати


Державні банки розроблять програму стимулювання агровиробників

19 вересня 2017, 09:14

Уряд та банкіри утворять спеціальну робочу групу з урядовців та фінансистів, яка до 1 листопада напрацює програму стимулювання розвитку агровиробництва, передусім — малого й середнього. Поро це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці у Faceebok.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України прийняв програму підтримки фермерства на 2018—2020 роки.

За словами Гройсмана, основний акцент програми — кредитування й інвестування у нові тваринницькі комплекси та переробку.

«Таким чином, вже у середньостроковій перспективі матимемо дієвий механізм насичення внутрішнього ринку власною продукцією та забезпечимо конкуренцію між виробниками, а отже — отримаємо прийнятні ціни і якість для споживача», — написав прем’єр-міністр.

Він додав, що доступ до розумних кредитних ресурсів та інвестування в агросектор — це інвестування у загальне економічне зростання.

Цього року вперше започаткували програму компенсації 20% вартості сільгосптехніки українського виробництва і виділили на ці цілі 550 млн грн. Наступного року в проекті бюджету ми запланували збільшити фінансування програми і виділити на неї вже 1 млрд грн. Ще 1 млрд грн виділяємо у 2018 році на пряму підтримку фермерства, і 2 млрд — на підтримку тваринництва, передусім, на здешевлення будівництва нових комплексів», — підсумував Володимир Гройсман.