друкувати


Україна експортуватиме до Китаю соняшниковий шрот і буряковий жом

18 вересня 2017, 11:49

Мінагрополітики та AQSIQ (Генеральна адміністрація нагляду за якістю, інспекції та карантину Китаю) підписали протоколи санітарних та фітосанітарних вимог щодо експорту соняшникового шроту та бурякового жому з України до КНР. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

З української сторони підписантом виступала заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, а з китайської сторони —  віце-міністр AQSIQ Чень Ґан.

«Сьогодні Китай є стратегічним партнером України в галузі сільського господарства та протягом останніх років стабільно належить до основних торговельних партнерів України. Ми дуже вдячні представникам AQSIQ за активну співпрацю з нами у питаннях розширення товарної номенклатури експорту української агропродукції на ринок Китаю. Підписання цих протоколів, робота над якими тривала декілька років, є новим імпульсом для поглиблення нашої співпраці в галузі», — зазначила Ольга Трофімцева.

Заступник міністра додала, що цьогоріч, також завдяки активній співпраці між нашими сторонами, українські виробники отримали право експорту замороженої яловичини на китайський ринок (фінальне затвердження ветеринарного сертифікату здоров’я очікується найближчим часом). Також дев’ять українських підприємств, котрі виробляють молочну продукцію, отримали дозволи на експорт своїх товарів на ринок КНР у поточному році, наразі всього 27 українських виробників молочної продукції постачають свої продукти на цей ринок.

У рамках двосторонньої зустрічі були також обговорені питання відновлення експорту української продукції птахівництва на ринок Китаю та прискорення узгоджувальних процедур для відкриття експорту української черешні, лохини, яблук і соєвого шроту.