друкувати


На Хмельниччини Антимонопольний комітет оштрафував чотири молочних підприємства ― прес-служба

18 березня 2016, 10:47

На Хмельниччині чотри підприємства сплатять штраф за те, що одночасно знизили закупівельні ціни на молоко. Про це повідомляє прес-служба Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Таким чином, вони могли визначати умови обороту товару на ринку молока незбираного для промислової переробки, що закуповували у населення на території Славутського району.

Встановлено, що таке раптове пониження ціни на молоко не було нічим підтверджено. Тому під санкції потрапили ПП КФ «Прометей» в особі філії «Славутський маслоробний комбінат», ТОВ «Рихальський завод сухого молока», ТОВ «Бімол» та ПП «Бісквіто-Мілк». Сумарно вони сплатять 36,828 тис. грн штрафу.

«Будь-які зміни на ринках готової молочної продукції не можуть обґрунтувати одночасне встановлення суб’єктами господарювання закупівельних цін на молочну сировину на однаковому рівні. Молокопереробні підприємства не вживали достатніх заходів щодо мінімізації та оптимізації витрат, а використовували механізм антиконкурентних дій”, ― розповів голова Відділення Віталій Олуйко.