друкувати


На антирейдерській комісії Кубіва назвали депутата, який рейдерує агропідприємства

18 вересня 2017, 09:29

Відбулося перше засідання Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств, яку створено при Кабміні та під головуванням першого віце-прем'єр-міністра — міністра економічного розвитку Степана Кубіва. Про це повідомляє громадська організація «Бізнес Варта».

Зокрема, у повідомлені зазначається, що цей захід можна вважати першим і дуже суттєвим кроком у бік подолання рейдерства в країні — це, фактично, перша стріла у досі непробивний щит рейдерів!

У повідомленні йдеться про те, що завдяки «Бізнес Варті» та народним депутатам Іванові Мірошніченку, Леонідові Козаченку, Олександрові Бакуменку, Сергієві Лабазюку, які є бізнес-омбудсменами організації, Комісія, яку було створено ще в 2010 році, поновила свою роботу.

На засідані було заслухано ситуації щодо трьох підприємств, боротьбу за право власності на яких «Бізнес Варта» разом із законними їхніми власниками відстою вже довгий період. Це такі підприємства, як Братський маслопресовий завод (БМПЗ) — ТОВ «НЕСТ», ТОВ «Нива-2010, ФГ «Матвєєв». На усіх цих підприємствах бандити незаконним шляхом, через підробку підписів, рішень, договорів забирають у власників їхній бізнес.

До ГО «Бізнес Вартао» вже звернулося 17 підприємств із проханням допомогти встановити правду і повернути їхню власність. Ми особисто виїжджали з фахівцями та юристами на кожен із цих об'єктів, розмовляли зі слідчими, керівниками місцевих правоохоронних органів, однак на місцевому рівні ці питання не вдалося вирішити. Тому ми не зупинилися і стали одними з ініціаторів створення відповідної дієвої структури, яка б на найвищому рівні змогла встановити правду, повернути людям їхнє майно та покарати винних, зокрема й чиновників, які мають стосунок до рейдерських схем», — наголосила голова ГО «Бізнес Варта» Ольга Матвіїва на засіданні.

Крім того, під час засідання були названі конкретні прізвища осіб, які є учасниками або мають стосунок до рейдерства на підприємствах. Зокрема, два керівники підприємств, які потерпають від рейдерства, назвали прізвище народного депутата Юрія Берези та його організацію «Борисфен», котрі, за словами постраждалих, мають безпосередній стосунок до рейдерів.

Вагомим є й те, що на засіданні Комісії пролунали конкретні рішення, які б зрушили питання з мертвого місця, а також на час проведення слідства зберегли майно власників від мародерства рейдерів.

Також було затверджено й персональний склад Комісії, до якої увійшло керівництво всіх правоохоронних органів, служб, необхідних міністерств і частина народних депутатів України. Це є дуже важливим, оскільки керівники цих відомств із перших вуст зможуть дізнаватися про випадки неправомірної діяльності їхніх підлеглих у регіонах», — зазначили в ГО «Бізнес Варта».