друкувати


«Батьківщина» не підтримає свій старий законопроект про ринок землі, — Івченко

16 вересня 2017, 13:04

Парламентська фракція ВО «Батьківщина» не підтримає внесений 14 вересня цього року групою народних депутатів законопроект про ринок землі. Таку думку висловив народний депутат, член фракції Вадим Івченко у ході конференції в Києві.

Нагадаємо, група народних депутатів 14 вересня зареєструвала в парламенті проект закону про ринок землі, аналогічний тому, який було внесено урядом Ю.Тимошенко у 2008 році. Документ, зокрема передбачає практично повну лібералізацію земельних відносин в Україні.

За словами Івченка, в 2008 році аналогічний проект закону було внесено урядом Юлії Тимошенко, до якого входили представники різних політичних сил. При цьому він вказав, що особисто Ю.Тимошенко жодного разу не висловлювалася на підтримку цього документа.

Він зазначив, що законопроект про ринок землі суперечить баченню ВО «Батьківщина» подальшого розвитку земельних відносин в Україні.

Ми не будемо підтримувати цей документ (законопроект про ринок землі. ‒ Ред.)», — наголосив депутат.

Також Івченко припустив, що чинний до 1 січня 2018 року мораторій на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення не буде продовжено.

За його прогнозами, ринок землі з нового року також не зможе бути впроваджений, оскільки в парламенті не вистачить голосів для ухвалення закону. Такі ж прогнози раніше давав і народний депутат України, голова земельного підкомітету Аграрного комітету ВРУ Олег Кулініч.