друкувати


Набула чинності погоджена форма ветсертифіката для експорту молочки з ЄС в Україну

15 вересня 2017, 19:10

Сьогодні набуває чинності єдина погоджена форма ветеринарного сертифіката для експорту з держав-членів Європейського Союзу в Україну термічно обробленого молока та молочних продуктів. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Документ розміщений у рубриці «Міжнародне співробітництво» — «Сертифікати на імпорт в Україну» (вкладка «Європейський Союз»).

Як зазначив перший заступник голови Держпродспоживслужби Андрій Жук, для зручності визначено перехідний період використання нової погодженої форми ветсертифіката до 30 вересня 2017 року. Таким чином, двосторонні форми сертифікатів на імпорт молока та молочних продуктів в Україну, погоджені раніше з окремими державами-членами ЄС (Бельгія, Болгарія, Греція, Данія, Латвія, Литва, Польща, Румунія, Угорщина, Франція, Чехія, Швеція), діятимуть до 30 вересня включно паралельно з новою формою. Відповідний лист Держпродспоживслужби направлений до регіональних служб державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні й транспорті.

Він наголосив, що процесу погодження сертифіката передували ґрунтовні експертні консультації між Держпродспоживслужбою та Європейською Комісією. Зараз також триває робота над єдиними формами ветеринарного сертифіката з інших видів продукції тваринного походження.