друкувати


Косюк підтримав скасування мораторію на продаж землі

15 вересня 2017, 17:14

Засновник і мажоритарний акціонер агрохолдингу «Миронівський хлібопродукт» (МХП) Юрій Косюк підтримує скасування мораторію на купівлю-продаж земель сільгосппризначення в Україні. Про це повідомляє «Новое время».

За його словами, ринок має бути вільним, а люди повинні мати право продавати.

На думку бізнесмена, скасування мораторію на продаж с/г земель не викликало б буму пропозиції паїв на ринку.

«На ринок б вийшло 20% тієї землі, з тієї, що існує. Максимум. Тому що люди інертні, люди не готові, люди б тримали», — додав Косюк.

Довідково: «Миронівський хлібопродукт» є найбільшим виробником курятини в Україні. Компанія обробляє один із найбільших земельних банків в Україні: близько 370 тис. га в Сумській, Київській, Вінницькій, Тернопільській, Хмельницькій, Львівській, Івано-Франківській, Дніпропетровській та інших областях.

7 вересня президент Петро Порошенко, виступаючи з посланням до Верховної Ради, закликав народних депутатів схвалити земельну реформу хоча б в розумі та серці.

Я не збираюся видавлювати з Верховної Ради земельну реформу, не буду цього робити. Але прошу схвалити хоча б усно, в розумі, в серці, політичне рішення на її користь, прийняти такі закони, які хоча б знімуть фобії, які врахують усі застереження, визначать мінімальну ціну, але дадуть свободу українському селянинові», — сказав Президент.