друкувати


Розвиток сільського господарства залежить від майбутнього села — думка

15 вересня 2017, 12:21

Комітет ВР з питань аграрної політики та земельних відносин має розглядати зміни до законодавства через призму бачення майбутнього українського села. Про це розповів голова аграрного парламентського підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу, інновацій та з питань базових галузей в агропромисловому комплексі Валентин Дідич в ході виїзного засідання Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин, 13 вересня у селі Трибухівці Тернопільської області, передає кореспондент AgroPolit.com.

Раніше Дідич пропонував поновити 1,5% збір на розвиток садівництва, виноградарства і хмелярства та зробити прозорим механізм розподілу бюджетних дотацій. Саме такі кроки, на його думку, допомогли б відновити садівничу галузь.

Під час виїзного засідання голова аграрного парламентського підкомітету нагадав, що доля України залежить від сільських територій.

Я був вражений, коли зайшов у двір до родини, яка повернулася з Європи. Вони почали свою справу в Україні в непростих умовах, але громада надавала їм підтримку. Люди живуть вірою. Але сьогодні ми розглядаємо закони, які стосуються сільських територій і маємо при цьому пам’ятати, що це майбутнє села. Це нові робочі місця, відродження самої країни. Адже наша країна йде корінням не просто в сільські території, а в сільські родини», ‒ наголосив Дідич.

Нагадаємо, що раніше депутат заявляв, що влада має ввести мораторій на укладення договорів емфітевзису в Україні до моменту відкриття ринку землі. За його словами, після зняття мораторію емфітевзис стане основним фактором дестабілізації суспільства.