друкувати


Bunge купує лідера світового ринку тропічних олій

15 вересня 2017, 10:20

Корпорація Bunge заявила, що планує придбати 70% акцій компанії IOI Loders Croklaan (Loders), що є філією IOI Corporation Berhad (IOI). Про це повідомляє прес-центр компанії.

Нагадаємо, Bunge планує інвестувати в річкову логістику України.

Як повідомляється на офіційному сайті Bunge, можлива вартість операції оцінюється в $946 млн.

За словами генерального директора компанії Bunge Сорена Шредера, дана угода має стратегічне значення для диверсифікації діяльності компанії, дозволяючи істотно розширити її присутність на світовому ринку олійних і асортимент пропонованих товарів і послуг.

Довідково: Bunge Limited є провідною світовою компанією, яка працює в сфері агробізнесу та продуктів харчування. Компанія здійснює діяльність у понад 40 країнах світу. Основними активами Bunge в Україні є Дніпропетровський олійноекстракційний завод і дочірнє підприємство «Сантрейд», якій належать елеватори у низці регіонів України. Компанія займається трейдингом зерном і олією, торгівлею CЗР і насінням.

Малайзійська компанія Loders Croklaan є лідером на ринку олійних, взаємодіючи з іншими компаніями на умовах B2B, поставляючи всі види пальмової олії, а також інших тропічних масел і продуктів їхньої переробки. Філії компанії розташованіиу більш ніж 100 країнах світу, а торговий оборот за підсумками 2016 р оцінюється в $1,6 млрд.