друкувати


Порошенко влаштував «розбірки» з бізнесом

14 вересня 2017, 17:27

Одним із пріоритетів влади є захист і підтримка середнього класу в Україні. Про це повідомляє Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з представниками вітчизняного і іноземного бізнесу.

«Від чого зараз страждає середній клас? В першу чергу - несправедливі суди. У другу чергу - тиск силовиків», —зазначив Петро Порошенко.

За його словами, Адміністрація Президента, Уряд, міністерства навчилися відкрито працювати з громадськістю, проте силові структури залишаються закритими.

 

Думаю, пора ці двері відкрити. Навчитися чути бізнес і ефективно працювати з ними», — зазначив Президент.

Він додав, що мова не йде про те, щоб обмежувати силовиків в розслідуванні злочинів.

Розкажіть мені навіщо влаштовувати «маски-шоу»? Чому спочатку робити «маски-шоу», а тільки потім відправляти запит на отримання інформації? Може змінити порядок. Це буде більш ефективно», — зазначив він, додавши, що влада готова внести зміни в законодавство, щоб врегулювати цей порядок.

Петро Порошенко також наголосив на необхідності ефективного розподілу функцій силовиків в контактах з бізнесом.

Не можуть десяток правоохоронних органів по черзі стукати в двері. Навіть не стукати, а виламувати двері бізнесу. Саме тому теза про створення служби фінансових розслідувань абсолютно назріло», — сказав він, висловивши впевненість, що протягом короткого періоду часу розроблений законопроект повинен бути запропонований бізнесу для обговорення.

Глава держави підкреслив, що розгляд і прийняття закону про службу фінансових розслідувань має відбутися якомога швидше.

Ми рішуче налаштовані на те, щоб сконцентрувати взаємодія правоохоронних органів і бізнесу», —підкреслив Президент.