друкувати


Оновлено склад комісії з протидії рейдерства та концепцію розвитку фермерських господарств

14 вересня 2017, 14:32

Кабінет міністрів України схвалив постанову «Про затвердження нового складу Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств». Про це на своїй сторінці Facebook написав заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин в ВР Олександр Бакуменко.

За його словами, до складу Комісії увійшли майже всі керівники органів виконавчої влади та народні депутати від 3х Комітетів ВРУ.

«Відтак, усі залучені органи відчувають на собі тягар відповідальності за вирішення проблем із рейдерством», — каже він.

Депутат підкреслює, що від аграрного Комітету було подання щодо розгляду 5 резонансних подій, розгляд яких заплановано на цю п'ятницю в рамках першого засідання Міжвідомчої комісії.

Вперше за історію незалежної України було розроблено документ, над яким працювали народні депутати-члени аграрного комітету, МінАПК та Асоціація фермерів та приватних землевласників, більш як 4 місяці.
Врешті, сьогодні Урядом було схвалено Концепцію розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації на 2018-2020 роки», — розповідає він.

У 2018 році Уряд пропонує закласти в держбюджеті рекордну суму на підтримку фермерських господарств – 1 млрд гривень, що буде спрямовано на:
- створення організаційних, правових та фінансових передумов для розвитку фермерських господарств та сільськогосподарських кооперативів;
- покращення матеріально-фінансового становища сільського населення;
- закупівлю обладнання для переробки продуктів рослинництва і тваринництва;
- зниження відсоткових ставок по кредитах;
- придбання с/г техніки.

Крім того Концепція передбачає створення умов для розвитку органічного виробництва, заходи щодо технічного оснащення фермерських господарств і збільшення робочих місць у сільській місцевості. Концепція стимулюватиме набуття господарствами статусу фермерів та об’єднання фермерів в кооперативи», —наголошує Бакуменко.