друкувати


Пункт плану дій КМУ щодо інвентаризації та розмежування сільгоспземель абсолютно нереалістичний ― Кулініч

17 березня 2016, 15:10

Інвентаризацію та розмежування земель сільськогосподарського призначення державної, комунальної та приватної власності до 1 січня 2017 року здійснити абсолютно неможливо. Про це на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук» заявив народний депутат, член Аграрного комітету ВРУ Олег Кулініч, коментуючи окремі пункти Плану дій Кабміну на 2016 рік.

Як відомо, виконання цього завдання доручено забезпечити Мінрегіону, Мінфіну, Держгеокадастру, Мінагрополітики та Національній академії наук.

«Цей пункт перекочував у План дій Кабміну з коаліційної угоди. Дуже хотілося би спитати у авторів цього положення, що саме мають зробити вказані органи на виконання згаданого доручення? Термін «розмежування земель державної, комунальної та приватної власності» у законодавстві взагалі відсутній. Якщо мається на увазі внесення відомостей про усі земельні ділянки сільськогосподарського призначення усіх форм власності до Державного земельного кадастру, то виконати цей пункт абсолютно неможливо», ― підкреслює Олег Кулініч.

Депутат переконаний, що цьому стане на заваді як відсутність коштів у бюджеті, так і юридична складова.

«По-перше, на це знадобиться величезний обсяг коштів, яких в бюджеті немає і не буде. А, по-друге, внести до кадастру відомості про приватну земельну ділянку можна лише за заявою її власника. І ніякі Мінфін, Мінрегіон чи Держгеокадастр самі по собі цього не зроблять», ― резюмує Кулініч.