друкувати


Які області найчастіше звертаються до антирейдерських штабів

13 вересня 2017, 10:14

Найбільша кількість звернень до антирейдерських штабів надійшла від чотирьох областей: Херсонської, Миколаївської, Кіровоградської та Дніпропетровської. Про це повідомила заступник міністра юстиції Олена Сукманова в інтерв’ю «Цензор.Нет».

За її словами, завдяки роботі штабів у Миколаївській і Херсонській областях вдалося запобігти фізичному зіткненню між орендарями.

«Через кілька годин на полі була поліція. А наступного дня на урожай накладено арешт і зараз усі чекають рішення суду», — розповіла Сукманова.

Вона додала, що сьогодні до співпраці запрошені чотири великі аграрні громадські організації.

Попросили, щоб вони дали своїх людей на місцях. А ті у свою чергу могли оперативно своїм членам організацій підказати, що є такий штаб, розповісти, що він робить. Порадити, на яку гарячу лінію можна зателефонувати, яку допомогу отримати, як правильно скаргу написати та які документи до неї прикласти», — зазначила заступник міністра.

За її інформацією, запущено також правову допомогу. Мобільні групи їздять селами й консультують людей на місцях, щоб вони розуміли, що потрібно робити в тій чи іншій ситуації.

Люди налякані, вони чують про те, що відбувається, із розмов «за парканом», які не завжди об'єктивно відображають дійсність. Люди думають, що, не дай Боже, щось трапиться, потрібно брати рушницю і відстрілюватися. Особливо після ситуації, яка була в Бережинці. Якщо люди не відчувають, що держава здатна їх захистити, вони починають суди Лінча. Це дуже небезпечний шлях, коли на руках у людей сотні одиниць зброї», — наголосила Сукманова і додала, що люди мають знати, що їх можуть захистити.