друкувати


Державний банк взявся кредитувати агробізнес

11 вересня 2017, 09:38

Понад 7 млн. грн. державної компенсації отримають клієнти Ощадбанку – аграрії в рамках урядової програми підтримки АПК. Про це повідомила прес-служба «Ощадбанку».

Згідно з інформацією повідомлення, за серпень цього року вже майже 50 клієнтів Ощадбанку – агропромислові підприємства з 14 областей України стали учасниками урядової програми придбання сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва з компенсацією 20% їх вартості з держбюджету.

«Через Ощадбанк ними було придбано 64 одиниці техніки та обладнання для сільськогосподарської діяльності у вітчизняних виробників на загальну суму 35,4 млн. грн. Протягом місяця згідно з поданими заявками аграрії отримують понад 7 млн. грн. державної компенсації», ‒ відмічається у повідомленні.

Нагадаємо, що Ощадбанк – уповноважений банк урядової програми підтримки АПК. Відкривши рахунок і здійснивши оплату техніки та обладнання через Ощадбанк, сільгоспвиробники отримають 20% компенсації на безповоротній основі. Обробка пакета документів для отримання відшкодування є безкоштовною.

Продовжуємо приймати заявки від клієнтів. Значення програми для аграріїв важко переоцінити, адже завдяки їй державну підтримку водночас отримують як вітчизняні виробники сільгосптехніки, так і її покупці – виробники сільгосппродукції», – зазначила директор департаменту мікро-, малого та середнього бізнесу Ощадбанку Інна Кравчук.

Довідково: за державною програмою на 2017 рік для аграріїв передбачено 550 млн. грн. На 2018 р. суму заплановано збільшити до 900 млн. грн., а у 2019-2021 рр. – до 1,5 млрд грн.

Перелік техніки, 20% вартості якої компенсується за рахунок державного бюджету, розміщено за посиланням

Процедура надання часткової (20%) компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва – за посиланням.