друкувати


Світове виробництво зернових може сягнути історичного максимуму — прогноз

10 вересня 2017, 09:21

ФАО підвищила свій прогноз щодо світового виробництва зернових до 2 611 млн тонн, що є рекордно високим показником. Про це повідомляється у звіті ФАО.

Світові ціни на продовольство знизилися в серпні, що здебільшого обумовлено сприятливішими прогнозами на врожай зернових культур і позитивними очікуваннями щодо рівня запасів.

Відповідно до «Звіту щодо пропозиції зернових і попиту на зернові», очікується, що світові запаси зернових також сягнуть свого історичного максимуму до кінця сезонів у 2018 році.

Нові оцінки відображають більш позитивні прогнози на урожай пшениці, пов'язані з очікуваним збільшенням виробництва у Російській Федерації, яке з надлишком перекриє зниження прогнозів по США й Канаді, а також нові прогнози на врожай кукурудзи і ячменю у бік підвищення в Бразилії і Російській Федерації. Згідно з прогнозами ФАО, світове виробництво рису в 2017 році також сягне рекордно високого рівня.

Новий прогноз ФАО також свідчить про зростання споживання зернових, особливо пшениці та рису, а попит на фуражні зернові як корми для тварин, за прогнозами, досягне свого історичного максимуму.

Очікується, що світові запаси зернових сягнуть рекордно високої позначки у 719 млн тонн, що на 2 відсотки вище від уже високого рівня при відкритті поточних сезонів. Очікується, що запаси пшениці у Російській Федерації та запаси кукурудзи в Бразилії значно збільшаться», — йдеться у повідомленні.

Згідно з прогнозами, світовий товарообіг зерна збільшиться більш ніж на 2 відсотки, сягнувши 403 млн тонн і нового історичного максимуму. ФАО переглянула свій прогноз у бік збільшення на 8 млн тонн внаслідок зростання імпортного попиту з боку Китаю, Бразилії, Європейського Союзу, Ісламської Республіки Іран і Мексики.