друкувати


Чи скасують мораторій на продаж землі найближчим часом?

8 вересня 2017, 14:23

У парламенті цього скликання немає достатньої кількості голосів за законопроект про зняття мораторію на продаж сільськогосподарської землі. Про такі спостереження розповів народний депутат України, голова земельного підкомітету Аграрного комітету ВРУ Олег Кулініч в інтерв’ю «Інфоіндустрія».

Нагадаємо, що AgroPolit.com зібрав аргументи прихильників і противників відкриття ринку землі сільськогосподарського призначення.

За словами депутата, навіть абсолютно нейтральна технічна постанова про результати парламентських слухань щодо запровадження ринку земель, в якій були прописані речі, котрі потрібні для наведення ладу в земельній сфері, набрала менше 200 голосів.

Одне словосполучення: «ринок землі» лякає і аграріїв, і політиків. Дуже багато спекуляцій навколо цієї теми. А тому я не бачу перспектив результативного голосування за такий законопроект», — зазначив Олег Кулініч.

Відкриття ринку землі дійсно викликало широке обговорення у суспільстві. Зокрема, представники громадського руху (ГО) «Кріпак» ініціювали всеукраїнське опитування місцевих рад щодо доцільності зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Проект було запущено з метою виявлення думки сільських жителів щодо земельного мораторію.