друкувати


Мінагрополітики запустило серію «органічних» тренінгів по Україні

6 вересня 2017, 14:24

Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з проектом USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» започаткували серію тренінгів на тему «Ризики формування та розвитку органічного руху» по всій Україні. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Перший відбувся сьогодні у Києві. Він орієнтований на підвищення рівня кваліфікації співробітників Мінагрополітики та ЦОВів, діяльність яких координується аграрним міністерством, а також — представників обласних державних адміністрацій.

Мета такої ініціативи — навчити держслужбовців особливостей формування та розвитку світового ринку органічних продуктів, познайомити з досвідом державного регулювання та маркетингових стратегій.

Вчитися ніколи не пізно і ніколи не буває зайвим. Я вітаю, що ви маєте такий шанс. Час вимагає нових знань та навичок. Від себе обіцяю, що в межах моєї компетенції, намагатимуся забезпечити вас можливостями для самовдосконалення», — так прокоментував запуск тренінгу держсекретар Мінагрополітики Владислав Андронов.

За словами розробників тренінгу, учасників навчатимуть кількох речей.

У реформуванні підходів до розвитку ринку органічної продукції найважливішим є побудова системи просування — через довіру агровиробника та споживача. Для цього очевидною є необхідність системної маркетингової стратегії розвитку органічної продукції в Україні, на що ми звернемо особливу увагу, акцентуючи на таких питаннях: особливості та основні поняття маркетингу органічної продукції; аналіз міжнародних маркетингових стратегій розвитку органічної продукції; SWOT та PEST аналіз органічного аграрного виробництва; пошук та генерація нестандартних маркетингових рішень щодо розвитку органічної продукції в Україні», — сказано у матеріалах до тренінгу.

Нагадаємо, що нині у парламенті знаходиться «органічний» законопроект, прийняття якого має посилити довіру європейців до України та виготовленої її виробниками органічної продукції. Раніше заступник міністра аграрної політики і продовольства України Олена Ковальова повідомила AgroPolit.com, що саме українська органіка користується попитом у країнах ЄС