друкувати


Як українським виробникам продуктів харчування вийти на ринок ЄС

6 вересня 2017, 18:29

Європейський ринок продуктів харчування відрізняється високими вимогами до якості та безпечності продуктів, що має завжди пам’ятати український виробник. Про це розповів віце-канцлер з питань політики сільського господарства і сільського життя Естонії Марко Горбан в інтерв'ю «УНІАН».

Нагадаємо, раніше AgroPolit.com давав 7 порад українському виробнику для виходу на ринок ЄС.

За його словами, насамперед українським виробникам варто інвестувати кошти в приведення виробничих процесів у відповідність з європейськими вимогами.

«Це дуже важливо. Європейський ринок продуктів харчування дуже привабливий для різних країн, зокрема й для українських виробників. Важливо відзначити, що в ЄС споживачі мають високу купівельну спроможність, на цьому ринку спостерігається високий попит на різні свіжі, якісні, органічні продукти», — наголосив Горбан.

І додав, що потрібно усвідомлювати, що це дуже конкурентний ринок. Тому необхідно, щоб продукти були помітні, впізнавані.

Потрібно пояснювати споживачам, в чому особливість ваших товарів. На мій погляд, це дві основні рекомендації», — підсумував Марко Горбан.