друкувати


До складу технократичного уряду могла б увійти Рутицька ― експерт

16 березня 2016, 13:51

До числа нових урядовців повноправно могла б увійти й заступник міністра аграрної політики і продовольства України з питань євроінтеграції Владислава Рутицька. Про це заявив директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

Проведення швидких і комплексних реформ вимагає технократичного уряду, який буде вільним від «електоральної залежності».

«Практика призначення технократів в уряді вже продемонструвала свою ефективність. Зокрема, в Мінагропроді, Міноборони, де на керівних посадах опинилися технократи, можна бачити швидкі темпи здійснення реформ і результативність роботи. Ми бачимо багато перспективних керівників, які мають великий потенціал для реформування державної системи управління. Це директор департаменту інновацій та інтелектуальної власності МЕРТ Олена Мініч, заступник міністра аграрної політики і продовольства Владислава Рутицька, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Макс Нефедов, заступник голови НБУ Владислав Рашкован», ― говорить експерт.

Він зазначив, що технократичний уряд міг би знизити корупційні чинники при розподілі посад.

«Ми повинні усвідомити одну просту річ, що так званий технократичний уряд ― це фактично справжній уряд «камікадзе»… Політики, які називали себе «камікадзе», чомусь не хочуть виконувати цю роль, бо думають, що буде з ними далі. І в цій ситуації цей технократичний уряд міг би складатися з людей, які готові працювати не для того, щоб потім йти на вибори», ― вважає Бала.

Kurkul.com