друкувати


На Херсонщині створюють оперативний штаб для підтримки посівної

4 вересня 2017, 12:23

На Херсонщині буде створено оперативний штаб з координації роботи із забезпечення проведення в області посіву озимих культур урожаю 2018 року. Про це повідомляють у Херсонській ОДА.

Нагадаємо, що раніше було озвучено, на скільки подорожчає осіння посівна.

Директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Олександр Паливода зазначив, що станом на 15 серпня 2017 року за погодженням із районами сформовано структуру посівів озимих культур під урожай 2018 року, яка складається з 559,4 тис. га озимих зернових, з них озимої пшениці — 489,7 тис. га  озимого ячменю — 67,6 тис. га, жита — 2,1 тис. га, крім того, озимого ріпаку — 46,8 тис. га.

Він зазначив, що Департамент агропромислового розвитку обласної державної адміністрації має надати сільгосптоваровиробникам практичну, консультативно-методичну допомогу у вирішенні питань забезпечення насіннєвим матеріалом, пально-мастильними матеріалами, засобами захисту рослин та мінеральними добривами.

Через посушливі умови останнього періоду запаси вологи в ґрунті низькі, тому зі свого боку обласне управління водних ресурсів має забезпечити подачу води на проведення вологозарядкових і сходовикликаючих поливів, а також цілодобову безперебійну роботу всієї наявної дощувальної техніки.

Також дізнавайтеся про щоденні зміни у ході посівної кампанії під урожай 2018 р. з інтерактивної карти «Посівна онлайн 2017/18».