друкувати


У 2017 році 15 областей України показали найвищу врожайність

4 вересня 2017, 09:22

В Україні завершено збирання ранніх зернових та зернобобових культур. 15 областей продемонстрували найвищу врожайність за весь період незалежності України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Попри несприятливі погодні умови, галузь вийшла на високі показники врожайності, за деякими культурами — на найвищі за роки незалежності. Ми зберігаємо попередні прогнози щодо врожаю, рівень якого повністю забезпечить продовольчу безпеку держави та генерує ресурс для експорту, співставний із минулорічним», — відзначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.

Він нагадав, що в минулому році аграрії досягли найвищого серед усіх галузей рівня рентабельності (31,6%) і в поточному сезоні, з урахуванням поступового зростання світових цін на сільгосппродукцію, є підстави для збереження високих показників прибутковості аграрного бізнесу.

Так, за результатами збирання ранніх зернових і зернобобових, намолочено ячменю — 8,6 млн тонн, зібрано жита — 471 тис. тонн, намолочено ріпаку — 2,1 млн тонн зерна.